top of page

Predstavitev

 

Baletna šolo sta ustanovila Nena  Vrhovec in Andrew John Stevens. Enkrat baletnik, vedno baletnik. Najprej kot učenec, potem kot umetnik na kratki, a intenzivni in naporni profesionalni poti, obsijani s sijem odrskih luči. In ko se te še zadnjič ugasnejo, se baletnik umakne očesu gledalstva. Od tedaj se svoji ljubezni predaja drugače. Znanje, izkušnje, svojo ljubezen poslej deli z mladimi, ki morda stopajo na enako pot. Delo učitelja in koreografa je poslej vidno skozi njihova telesa. 


Iz takšnih vzgibov je ta otrok privekal na svet davnega leta 2000. Bilo je v Pirničah, tam nekje pod Šmarno goro. Novorojenka ni bila prav krepka. (Kakšna babica ali stara tetka bi razočarano ugotovila, da nima nobenega zadovoljstva ščipati jo v koščena lička.) Prvo leto je sprejela le sedem okoliških otrok. Skrbna starša sta jo hranila, negovala, vzgajala in zrasla je v mlado damo, ki je danes na pragu najstniških let. Živahna mladenka danes pod svoje okrilje sprejema poldrugo stotnijo baletnih navdušencev. Mladih in starih. Suhih in debelih. Belih in manj belih. Takšnih in drugačnih. Pravzaprav zanjo ni drugačnih. Vsi smo samo različni in vsi sprejeti. 

Kot se za mlado damo spodobi in je tudi prav, se rada na ogled postavi. Nekajkrat na leto se mladenka nališpa in prikaže v soju odrskih luči. Starše, prijatelje, otroke osnovnih šol in vrtcev zapelje v kraljestva princev in princes, daljne dežele in čudežni živalski svet. Tja, kjer ni hudobnih bitij in če so, dobro vedno premaga zlo. Se še spomnite tega pravljičnega sveta?

 

Ne? Potem pridite kdaj pogledat to mlado damo in njeno poldrugo stotnijo pomagačev – njihove  žare obraze, obsijane z odrskimi lučmi. Vi boste sicer v temi dvorane. In če vam to ne bo všeč, se nam lahko naslednjič pridružite :-).

bottom of page