Ponudba predstav

 

V Baletni šoli Stevens smo mnenja, da je srečanje otrok z baletno umetnostjo pomembno za razvoj pozitivnega odnosa tako do kulture kot do tradicije. Prav Vi pa ste tista pomembna vez, ki otroke povezuje s kulturo in umetnostjo in jim s tem dajete možnost bogatenja znanja in izkustev. Z dobrim in vzajemnim sodelovanjem z Vami lahko Vašim učencem vse to tudi omogočimo.

V nadaljevanju Vam predstavljamo izbor predstav, ki jih v prihodnjem šolskem letu pripravljamo za naše mlajše občinstvo. Predstave so, glede na tematiko in trajanje, primerne za seznanjanje predšolskih in šolskih otrok s klasičnim baletom, izvajamo pa jih tudi v dopoldanskem času.

Pravljični svetovi, ki jih najbolj prepričljivo oživita otroška domišljija in dobra umetnost, gledališki oder, lepa glasba ter pisani kostumi bodo zagotovo pritegnili tudi nove generacije otrok. Prepričani smo, da bodo pravljice v baletni obliki Vam in Vašim varovancem ostale v lepem spominu in da jih boste želeli vedno znova pokazati novim generacijam. Veselimo se sodelovanja in druženja z vami.

Za šolsko leto 2019/ 2020 smo izbrali naslednjo predstavo:

Sergej Prokofijev: Peter in volk

Zgodaj zjutraj Peter odpre vrtna vratca ter stopi na travnik. Na visokem drevesu sedi njegova znanka, drobna ptička, tik za Petrom iz grma priraca račka, ki se gre okopat v globoko lužo. Ptička očita rački, le kakšna ptica da je, ker ne zna plavati in zaneti prepir. Takrat Peter zagleda mačko, ki se plazi skozi travo, in glasni prepirljivki s krikom opozori na nevarnost. Pri priči ptička odletela na drevo, račka pa  ostane sredi luže.

Medtem ko mačka hodi okrog drevesa in opreza za ptičko, iz hiše pride dedek. Huduje se je na Petra, ki je odšel na travnik, in pustil vrtna vratca odprta. Pouči ga, da je kraj nevaren zaradi volkov, ki prežijo v gozdu. In res – še preden Peter stopi v hišo, na plano pride velikanski sivi volk. Mačka spleza na drevo, račka pa v paniki plane iz luže. A naj teče še tako hitro, volk teče hitreje in jo nazadnje ujame. Sivi požrešnež si želi, da bi se na jedilnem listu znašli tudi mačka in ptička.

Peter, ki je vse to opazoval, se prav nič ne prestraši, temveč steče v hišo po debelo vrv in spleza na kamnito ograjo. Preko nje se povzpne na drevo, okrog katerega teka volk. Ptički naroči, naj leta tik pred volčjim smrčkom. Medtem ko volk neuspešno  hlasta po nji, Peter iz vrvi naredi zanko, jo previdno spustil k tlom, natakne volku na rep in zadrgne. Ujeti volk divje skače sem ter tja ter se skuša rešiti, toda Peter drugi konec vrvi priveže na drevo in volk je ujet.

Tedaj se iz gozda prikažejo lovci, ki so hodili po volčjih sledeh in streljali iz pušk. Peter jim predlaga, da bi ujetnika odpeljali v živalski vrt, s čimer se vsi strinjajo.  In tako so naredili sprevod: spredaj stopa Peter, za njim lovci ženejo sivega volka, na koncu pa stopiclja dedek z mačko. Nad njimi veselo leta ptička. Če pa boste natanko prisluhnili, boste lahko slišali tudi račko, kako reglja v volčjem trebuhu. Volku se je bilo namreč tako strašansko mudilo, da je v naglici račko živo požrl!

KONTAKT

 

Naziv: Zavod Baletna šola Stevens

 

Naslov sedeža družbe:
Baletna šola Stevens 
Spodnje Pirniče 18 b 
SI - 1215 Medvode 

Telefonski številki: +386 31 735 805 in +386 1 362 16 17
E-pošta: stevensbalet.info@gmail.com