PROGRAM SEMINARJA
  • Klasični baletni pouk

  • Pas de deux

  • Vaje na konicah

  • Solo variacije

Ob zaključku bodo udeleženci pripravili predstavitev dela na seminarju,

dneva odprtih vrat bosta 18. in 24. 8. 2018.

CENA SEMINARJA
 

150€ za 5 dni, oz. 135€ za učence BŠS (DDV je vključen v ceno)

Kotizacijo nakažite na poslovni račun pri NLB d.d: 02021-0089782627

 

V ceno je vključen petdnevni pouk v vseh programih. Prijava je potrjena

z vplačilom akontacije, ki znaša 75 EUR, najkasneje do 30. 6. 2018.

Razliko plačate najkasneje do 30. 7. 2018.

INFORMACIJE

Nena Vrhovec Stevens na tel.  01/362-16-17 ali 031/735-805.

PRIJAVE

Na seminar se prijavite z elektronsko prijavnico.

 

Prijave sprejemamo do 30. 6. 2018.

 

V primeru pisne odpovedi vračamo plačane akontacije po naslednjem ključu:

- do 30 dni pred začetkom seminarja: 90% vplačanega zneska

- do 14 dni pred začetkom seminarja: 50% vplačanega zneska

- do 7 dni pred začetkom seminarja: 20% vplačanega zneska

Sedem dni pred začetkom seminarja in v času po zaključku seminarja denarja ne vračamo.

 

 

UčITELJI NA SEMINARJU

RITA POLLACCHI je srednje baletno šolanje končala v Italiji v šoli milanske Scale, svoje baletno znanje pa je med letoma 1995 in 1998 izpopolnjevala na baletni akademiji Heinz Bosl Stiftung. Leta 1998 je postala članica baletnega solo zbora SNG Opera in balet Ljubljana, leta 2007 pa solistka našega baletnega ansambla. Plesala je v predstavah: Coppélia na Montmartru, Romeo in Julija, Trnuljčica (Modra ptica, vila Temperament), Ukročena trmoglavka (Katarina), Labodje jezero (v skupini labodov, malih labodov, nevest, v Pas de trois in Napolitanskem plesu), Navihanka (Prijateljica), Ta ljubezen, Hrestač – Božična zgodba (mala Klara), Pepelka (Anastazija), Serenade (Serenada, Concerto barocco), Veronika se odloči, Mozart vs. Schumann (solo par), Don Kihot (Kitri), Yin & Yang (She is missing ...), Romeo in Julija (Prijateljica, Beraček), Tango za Rahmaninova – Rapsodija, Picko in Packo (Picko), Labodje jezero, ideal romantičnega baleta – tokrat ... po Prešernu (Julija Primic), Bajadera (Gamzati), Silfida (Silfida),

Meso srca/ Kaktusi, Doktor Živago (Lara, Tonja), …

Leta 2007 je prejela nagrado Lydie Wisiakove za vlogo Kitri v baletu Don Kihot. V sezoni 2007/2008 je na slavnostnem koncertu baletnih zvezd v Italiji (Roberto Bolle in prijatelji) plesala z Alenom Bottainijem in Antonom Bogovom v Le Corsaire, leta 2008 pa je v Pas de deuxu iz Don Kihota nastopila skupaj s Petrom Đorčevskim na slavnostnem baletnem večeru v Lizboni.

PETAR ĐORČEVSKI se je rodil v Srbiji. Svoje prve baletne korake je naredil v Državni baletni šoli Luja Daviča v Beogradu. V času šolanja je v Narodnem gledališču v Beogradu plesal v predstavah Don Kihot, Labodje jezero, Romeo in Julija, Trnuljčica, Onjegin idr. Izpopolnjeval se je v Baletni šoli princese Grace v Monaku. Jeseni leta 2004 je začel obiskovati baletno šolo Državne opere na Dunaju in nastopil v produkciji Balanchinovega baleta ter v predstavi Empty Place. Nastopal je v Državni in Ljudski operi na Dunaju ter v Slovaškem narodnem gledališču. Leta 2007 je bil finalist na mednarodnem baletnem tekmovanju na Dunaju, že leto prej pa je postal član SNG Opera in balet Ljubljana. Nastopil je v baletih Kdo je najmočnejši na svetu, Romeo in Julija, Arhitektura tišine, Mozart vs. Schumann, Tango za Rahmaninova, Picko in Packo, Labodje jezero, Bajadera, Samorog, Giselle in v baletnih večerih Urbanobalet ter Pod zvezdami. Za vlogo Tybalta v baletu Romeo in Julija ter za solistično vlogo v baletnem večeru Mozart vs. Schumann je prejel stanovsko nagrado Lydie Wisiakove.

NENA VRHOVEC STEVENS je Srednjo baletno šolo v Ljubljani zaključila pri šestnajstih letih in takoj prejela angažma v baletnem ansamblu SNG Opera in balet Ljubljana. Za vlogo Julije v baletu Romeo in Julija ter naslovno vlogo v baletu Bela košuta je leta 1990 kot mlajša solistka prejela nagradi Prešernovega sklada. Leta 1996 je prejela naziv prve solistke baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Plesala je solistične vloge v mnogih baletih: Ples kadetov (Učenka), Sneguljčica, Giselle (Giselle, Mirta), Carmen (naslovna vloga), Hrestač (Klara), A-Deus (Costanza), Žar ptica, Tartini (Dekle), Ana Karenina (naslovna vloga), Dom Bernarde Albe (Adela), Romeo in Julija (Julija), Bela košuta (Aili), Lepa Vida (naslovna vloga), Coppelia na Montmartru, Ljubezenski duet, Madrigal, Preludij poletju in Prepetuum, Enigma Gallus, Tatinska sraka, Epitaf za Srečka Kosovela, Lepotica in zver. Društvo baletnih umetnikov Slovenije je februarja 2012 Neni Vehovec Stevens podelilo posebno strokovno nagrado Lydie Wisiakove ob zaključku njene izjemne profesionalne umetniške baletne kariere v Slovenskem narodnem gledališču Opera in Balet Ljubljana.

Nena svoje bogate izkušnje, ki jih je pridobila na odrskih deskah kot primabalerina, z veliko predanostjo prenaša učenkam in učencem. Poučuje že od leta 2000 dalje in je s svojim vrhunskim znanjem ter sproščenim pristopom izjemna baletna pedagoginja in mentorica. Ima tudi diplomo za učitelja baleta po Legat sistemu. Njene učenke, ki so nadaljevale šolanje na slovenskih srednjih baletnih šolah, so na tekmovanjih posegale po najvišjih mestih. Nena sodeluje tudi pri koreografiranju in pripravi lastnih produkcij Baletne šole Stevens.

 

ANDREW JOHN STEVENS se je rodil in izšolal v Veliki Britaniji. Kot priznani baletni solist je plesal v raznih mednarodnih baletnih gledališčih v več kot 20-ih državah, med katerimi so najpomembnejši Kraljevi balet iz Flandrije (Belgija), Kraljevi balet iz Valonije (Belgija), Nemška opera iz Rena, Il Balletto di Venezia (Benetke, Italija), Badische Staatstheater Karlsruhe (Nemčija) in SNG Opera in balet Ljubljana. Plesal je v več kot 100 različnih baletnih produkcijah in sodeloval z več kot 40 koreografi. Bil je tudi asistent koreografov in pedagog v SNG Opera in balet Ljubljana. Po 25 letni plesni karieri se je odločil, da svoje odlično znanje in bogate izkušnje prenese na učenke in učence ter pričel tudi s koreografiranjem. Ustvaril je veliko celovečernih baletnih predstav, nekaj krajših miniatur za Društvo baletnih umetnikov Slovenije in baletnih vložkov. Andrew pripravlja koreografije za lastne produkcije Baletne šole Stevens: Pepelka, Sneguljčica, Hrestač, Coppelia, Štirje letni časi, Karneval živali, Peter in volk, Barve, Concerto… Na poletnih baletnih seminarjih, ki jih organizira Baletna šola Stevens, že tradicionalno poučuje klasični duet (pas de deux), kar je velika posebnost v slovenskem prostoru. Ima tudi diplomo za učitelja baleta po Legat sistemu.

PIANISTKA

TINA MAUKO je priznana slovenska pianistka, skladateljica, improvizatorka in performerka. Diplomirala je na Akademiji za glasbo iz klavirja in kompozicije. Na tekmovanjih je osvojila več prvih nagrad, in je prejemnica študentske Prešernove nagrade.

Ima velik kompozicijski opus, eno komorno opero ter mnogo orkesterskih kompozicij, od tega sta izjemni  simfonična pesnitev Ana Ahmatova v ruščini in Judovska Rapsodija v hebrejščini. Koncertira v pomembnejših dvoranah v Sloveniji, ter inozemstvu. Gostovala je na Festivalu Ljubljana, bienalu Zagreb, na Festivalu Sarajevska Zima, bila rezident Ministrstva za kulturo Slovenije na Dunaju in nastopa kot solo improvizatorka, ter v skupini sLOVEnian impro. Ima status svobodne umetnice  Ministrstva za kulturo, deluje pa kot stalni korepetitor baletnega ansambla v Operi Ljubljana.