Poletni baletni seminar

Poletni baletni seminar bo letos za mlajšo skupino potekal od 13. - 17. 8. 2019, za starejše pa od 19. - 23. 8. 2019

Gostja letošnjega seminarja bo Ute Kopp, na klavirju pa pianistka Tina Mauko.

PROGRAM SEMINARJA
  • Klasični baletni pouk

  • Pas de deux

  • Vaje na konicah

  • Solo variacije

Ob zaključku bodo udeleženci pripravili predstavitev dela na seminarju,

dneva odprtih vrat bosta 17. in 23. 8. 2019.

CENA SEMINARJA
 

150€ za 5 dni (DDV je vključen v ceno)

Kotizacijo nakažite na poslovni račun pri NLB d.d: 02021-0089782627

 

V ceno je vključen petdnevni pouk v vseh programih. Prijava je potrjena

z vplačilom akontacije, ki znaša 75 EUR, najkasneje do 30. 6. 2019.

Razliko plačate najkasneje do 30. 7. 2019.

INFORMACIJE

Nena Vrhovec Stevens na tel.  01/362-16-17 ali 031/735-805.

PRIJAVE

Na seminar se prijavite z elektronsko prijavnico.

 

Prijave sprejemamo do 30. 6. 2019.

 

V primeru pisne odpovedi vračamo plačane akontacije po naslednjem ključu:

- do 30 dni pred začetkom seminarja: 90% vplačanega zneska

- do 14 dni pred začetkom seminarja: 50% vplačanega zneska

- do 7 dni pred začetkom seminarja: 20% vplačanega zneska

Sedem dni pred začetkom seminarja in v času po zaključku seminarja denarja ne vračamo.

 

 

UčITELJI NA SEMINARJU

UTE KOPP je začela z baletnim izobraževanjem v šoli John Cranco v Štutgartu. Nadaljevala na Musikhochschule v Kölnu in končala študij kot certificirna plesalka. Za tem je prejela letno štipendijo za Alvin Ailey School v New Yorku. Kasneje jo je pot vodila iz Rena, Monte Carla in Londona v Ljubljano, kjer je za pet let postala članica ljubljanskega baleta. Od leta 1991 uspešno vodi lastno baletno šolo v Heideneheimu.

NENA VRHOVEC STEVENS je Srednjo baletno šolo v Ljubljani zaključila pri šestnajstih letih in takoj prejela angažma v baletnem ansamblu SNG Opera in balet Ljubljana. Za vlogo Julije v baletu Romeo in Julija ter naslovno vlogo v baletu Bela košuta je leta 1990 kot mlajša solistka prejela nagradi Prešernovega sklada. Leta 1996 je prejela naziv prve solistke baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Plesala je solistične vloge v mnogih baletih: Ples kadetov (Učenka), Sneguljčica, Giselle (Giselle, Mirta), Carmen (naslovna vloga), Hrestač (Klara), A-Deus (Costanza), Žar ptica, Tartini (Dekle), Ana Karenina (naslovna vloga), Dom Bernarde Albe (Adela), Romeo in Julija (Julija), Bela košuta (Aili), Lepa Vida (naslovna vloga), Coppelia na Montmartru, Ljubezenski duet, Madrigal, Preludij poletju in Prepetuum, Enigma Gallus, Tatinska sraka, Epitaf za Srečka Kosovela, Lepotica in zver. Društvo baletnih umetnikov Slovenije je februarja 2012 Neni Vehovec Stevens podelilo posebno strokovno nagrado Lydie Wisiakove ob zaključku njene izjemne profesionalne umetniške baletne kariere v Slovenskem narodnem gledališču Opera in Balet Ljubljana.

Nena svoje bogate izkušnje, ki jih je pridobila na odrskih deskah kot primabalerina, z veliko predanostjo prenaša učenkam in učencem. Poučuje že od leta 2000 dalje in je s svojim vrhunskim znanjem ter sproščenim pristopom izjemna baletna pedagoginja in mentorica. Ima tudi diplomo za učitelja baleta po Legat sistemu. Njene učenke, ki so nadaljevale šolanje na slovenskih srednjih baletnih šolah, so na tekmovanjih posegale po najvišjih mestih. Nena sodeluje tudi pri koreografiranju in pripravi lastnih produkcij Baletne šole Stevens.

 

ANDREW JOHN STEVENS se je rodil in izšolal v Veliki Britaniji. Kot priznani baletni solist je plesal v raznih mednarodnih baletnih gledališčih v več kot 20-ih državah, med katerimi so najpomembnejši Kraljevi balet iz Flandrije (Belgija), Kraljevi balet iz Valonije (Belgija), Nemška opera iz Rena, Il Balletto di Venezia (Benetke, Italija), Badische Staatstheater Karlsruhe (Nemčija) in SNG Opera in balet Ljubljana. Plesal je v več kot 100 različnih baletnih produkcijah in sodeloval z več kot 40 koreografi. Bil je tudi asistent koreografov in pedagog v SNG Opera in balet Ljubljana. Po 25 letni plesni karieri se je odločil, da svoje odlično znanje in bogate izkušnje prenese na učenke in učence ter pričel tudi s koreografiranjem. Ustvaril je veliko celovečernih baletnih predstav, nekaj krajših miniatur za Društvo baletnih umetnikov Slovenije in baletnih vložkov. Andrew pripravlja koreografije za lastne produkcije Baletne šole Stevens: Pepelka, Sneguljčica, Hrestač, Coppelia, Štirje letni časi, Karneval živali, Peter in volk, Barve, Concerto… Na poletnih baletnih seminarjih, ki jih organizira Baletna šola Stevens, že tradicionalno poučuje klasični duet (pas de deux), kar je velika posebnost v slovenskem prostoru. Ima tudi diplomo za učitelja baleta po Legat sistemu.

MANCA TORKAR je svoje prve baletne korake pri Baletni šoli Stevens pod mentorstvom Nene Vrhovec Stevens in Andrewa Johna Stevens naredila pri ranih šestih letih. Z visoko oceno je opravila  izpite in tečaj za mladega učitelja mednarodne fundacije Legat. Redno se je udeleževala tudi poletnega baletnega seminarja, kjer je baletna šola Stevens gostila vrhunske pedagoge. Na baletnih predstavah pleše glavne in zahtevne vloge. Slovenijo je zastopala na petih mednarodnih tekmovanjih Dance World Cup v gostojočih državah (Avstrija, Anglija, Portugalska, Jersey, Nemčija) in se tudi pokazala kot koreografinja z šterimi točkami na zadnjih dveh tekmovanjih (Romunija in Nemčija). Na mednarodnem tekmovanju v Špitalu leta 2018 pa je tudi dosegla prvo mesto s svojo točko, ter osvojila pokal za najboljšo koreografijo celotnega tekmovanja. Šolsko leto 2017/18 je preživela na
izobraževanju v tujini (Danska in ZDA) in s tem pridobila znanje o še drugih zvrsteh plesa, katere bo sedaj z veseljem delila z svojimi soplesalci in mlajšimi učenkami. 

Na letošnjem Evropskem plesnem pokalu je prejela srebrni pokal za solo klasično variacijo, srebrni pokal v klasični skupinski točki,  njena koreografija Danger, v kateri jetudii plesala, pa je v Open kategoriji prejela bronasti pokal. 

Sodelovala je z  gospodom Robertom Mckee-jem, ki ustvaril moderno plesno točko Inside out , za kar je prejela povabilo na intenzivni poletni seminar v Chicagu.

PIANISTKA

TINA MAUKO je priznana slovenska pianistka, skladateljica, improvizatorka in performerka. Diplomirala je na Akademiji za glasbo iz klavirja in kompozicije. Na tekmovanjih je osvojila več prvih nagrad, in je prejemnica študentske Prešernove nagrade.

Ima velik kompozicijski opus, eno komorno opero ter mnogo orkesterskih kompozicij, od tega sta izjemni  simfonična pesnitev Ana Ahmatova v ruščini in Judovska Rapsodija v hebrejščini. Koncertira v pomembnejših dvoranah v Sloveniji, ter inozemstvu. Gostovala je na Festivalu Ljubljana, bienalu Zagreb, na Festivalu Sarajevska Zima, bila rezident Ministrstva za kulturo Slovenije na Dunaju in nastopa kot solo improvizatorka, ter v skupini sLOVEnian impro. Ima status svobodne umetnice  Ministrstva za kulturo, deluje pa kot stalni korepetitor baletnega ansambla v Operi Ljubljana.

URNIK seminarja 2019

KONTAKT

 

Naziv: Zavod Baletna šola Stevens

 

Naslov sedeža družbe:
Baletna šola Stevens 
Spodnje Pirniče 18 b 
SI - 1215 Medvode 

Telefonski številki: +386 31 735 805 in +386 1 362 16 17
E-pošta: stevensbalet.info@gmail.com